Ontdek de rijke historie van de Voorweg in Zoetermeer

Altijd al willen wonen op een locatie met een rijke historie? Maak dan kennis met Erf Zilverster!

Op het terrein van de voormalige manege ‘De Zilverster’, aan een van de oudste wegen van Zoetermeer, zal een groen en karakteristiek woongebied verrijzen.

Een bijzondere locatie waar al jaren geschiedenis wordt geschreven!

Ontginningslint Zoetermeer

Erf Zilverster ligt aan de Voorweg, een van de historische linten van Zoetermeer. Deze ontginningslinten zijn overblijfselen van het oude landschap. Zij doorkruisen Zoetermeer van oost naar west en van noord naar zuid. Karakteristiek is de mix van groen, water, bebouwing en wegen, waardoor de ontstaansgeschiedenis van Zoetermeer en het omliggende landschap op allerlei manieren zichtbaar is.

Zoetermeerse parken, groen en hofstedes

Wat te denken van de fraaie ligging tussen Westerpark en Buytenpark? De historische veendijken? En de eeuwenoude hofstedes met hun diverse architectuurstijlen? Vanaf Erf Zilverster heeft u een schitterend zicht op dit omliggende landschap met zijn zeer aantrekkelijke elementen. Aangrenzend aan het perceel liggen bovendien de Voorwegwetering en de tot vijver gegraven Voortocht, met een grote diversiteit aan (oever)beplanting en waterplanten. Zo biedt elk seizoen een ander aanblik!

Historie_Voorweg_Zoetermeer

Zoetermeer, bruisend leefgebied

Verleden en heden met elkaar verweven

Door de jaren heen zijn het verleden en het heden elkaar steeds meer genaderd. Terwijl de geschiedenis voortleefde in o.a. het landschap en de architectuur aan de Voorweg, ontwikkelde het nabijgelegen stadshart zich tot wat het nu is: een bruisend leefgebied met talloze voorzieningen. Van schattige boetiekjes tot moderne winkelketens, van bruin café tot chic restaurant, van poppodium tot stadsboerderij en van zwembad tot elk denkbare sportvereniging. Bent u een liefhebber van skiën, schaatsen, klimmen of mountainbiken? Dan biedt het nabijgelegen leisure gebied met o.a. Snowworld en Ayers Rock u volop uitdaging en plezier.

Op de hoogte blijven van Erf Zilverster?

Heeft Erf Zilverster uw interesse gewekt en wilt u op de hoogte blijven van de ontwikkelingen rond dit karakteristieke woonplan? Meldt u zich dan aan als belangstellende.